Hyppää sisältöön. | Hyppää navigointiin

Kehys ry

Omat työkalut
Olet täällä: Etusivu Ajankohtaista Eurobarometri: köyhien auttaminen ja luonnonvarojen kestävä käyttö EU:n tärkeimpiä tavoitteita suomalaisille
Ajankohtaista
Uutiskirjeemme
Sähköpostiosoitteesi

Kirjoita osoite uudelleen

HTML
Teksti
Tutustu arkistoomme...
Kehyksen työryhmät

Kehyksen koordinoimat temaattiset työryhmät tukevat järjestöjen EU-vaikuttamistyötä. Työryhmät ovat avoimia kaikille kiinnostuneille.

 
Sivun toiminnot

Eurobarometri: köyhien auttaminen ja luonnonvarojen kestävä käyttö EU:n tärkeimpiä tavoitteita suomalaisille 23.03.2012

p0103670022h.jpg
Eurobarometrissa kartoitettiin EU-kansalaisten mielipiteitä EU:n pitkän aikavälin tavoitteista. Kuva: Euroopan komissio
Eurobarometrissa kartoitettiin EU-kansalaisten mielipiteitä EU:n pitkän aikavälin tavoitteista. Kuva: Euroopan komissio

Yli puolet suomalaisista näkee EU:n pitkän tähtäimen pyrkimykset talouskriisistä selviytymiseksi ja globaalien haasteiden kohtaamiseksi oikeansuuntaisiksi, selviää vuosittain julkaistavasta Eurobarometristä. Tärkeimpinä tavoitteina nähtiin köyhien ja syrjäytyneiden auttaminen sekä luonnonvarojen kestävä käyttö. Kansainvälisessä vertailussa suomalaiset osoittautuivat EU:n keskitasoa tyytyväisemmiksi unionin tapaan kohdata talouskriisi ja maailman haasteet.

Eurobarometri selvitti EU-kansalaisten näkemyksiä EU:n työllisyys- ja taloustavoitteet seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi linjaavasta Eurooppa 2020 -strategiasta. Tulosten mukaan suomalaisten näkemykset EU:n pitkän aikavälin tavoitteista ovat pääosin myönteisiä.

Tavoitteista suomalaisille tärkeimmiksi osoittautuivat köyhien ja syrjäytyneiden auttaminen, jotta he voisivat toimia yhteiskunnassa aktiivisemmin, työmarkkinoiden uudistaminen työllisyyden parantamiseksi sekä vähemmän luonnonvaroja käyttävän ja kasvihuonekaasuja tuottavan talouden tukeminen. Köyhien ja syrjäytyneiden auttaminen oli myös keskimäärin merkityksellisempää suomalaisille kuin EU-tasolla yleensä. Vähiten tärkeimmäksi tavoitteeksi koettiin sähköisen talouden kehittäminen.

Suomalaisista jopa 57 prosenttia koki EU:n tavan selviytyä talouskriisistä ja kohdata maailman uudet haasteet oikeaksi, kun koko EU:n tasolla vastaava prosenttiosuus oli 38.

Eurobarometri toteutettiin kaikissa EU-jäsenmaissa, viidessä jäsenehdokasmaassa ja Pohjois-Kyproksella vuoden 2011 lopulla. Suomen kansallinen raportti perustuu mielipidetiedusteluun.

Lue lisää:

 

Seuraa meitä

twitter icon  facebook icon  Instalogo

Tapahtumat
Kaikki tulevat tapahtumat
Kehyksen koulutukset
Kaikki tulevat tapahtumat
Avoimet rahoitushaut

Avoimet rahoitushaut (Calls for proposals) löytyvät EuropeAidin sivuilta.